onsdag 19 februari 2020

Jobba med böcker – Bokmässan

Hej på er!

Idag fortsätter inläggsserien där jag intervjuat personer som på ett eller annat sätt arbetar med böcker. Nu har jag intervjuat trettioåttaåriga Elin Hellström som i ett team arbetar med att skapa varje års fantastiska Bokmässa i Göteborg. Det låter verkligen som ett drömjobb!


Nu tar vi reda på vad man arbetar med där och vad Elin tycker om sitt jobb! 


* * *

Beskriv ditt jobb med en mening.
Jag är redaktör, projektledare och internationellt ansvarig på Bokmässan.

Vilken utbildning och erfarenhet krävs för att få jobba hos er?
Vi är 15 personer som arbetar heltid med Bokmässan och vi kompletterar varandra på olika sätt. Fler av oss har en bakgrund som lärare eller journalister, andra har studerat projektledning, ekonomi, eventutbildningar eller förlagskunskap. Att ha arbetat med litteratur, utbildning eller andra kulturevenemang är meriterande för att söka jobb här.


”Vi kompletterar varandra på olika sätt.”


Vilken typ av personer passar för ett jobb hos er?

Samhälls- och litteraturintresserade personer med initiativförmåga och kompetens att självständigt driva små och stora projekt. Samtidigt är det viktigt att hela tiden samverka med övriga teamet så att allt klaffar felfritt när det är dags för de fyra mest intensiva dagarna under året för oss då det är bokmässa!

Vad är det bästa med ditt yrke?
Att det är kreativt och ger mig chansen att vara i kontakt med hundratals aktörer i Sverige och utomlands: förlag, institutioner, organisationer, mediahus, bibliotek, kommuner, myndigheter, lärosäten m.m. m.m. Jag får också möjlighet att resa för att besöka andra mässor och evenemang i Sverige och utomlands.


”Arbetsbelastningen är under perioder mycket hög.”

Vad är det svåraste med ditt jobb?
Att beräkna tidsåtgången för olika projekt och att få ett jämnt arbetsflöde under året. Arbetsbelastningen är under perioder mycket hög.Stort tack till Elin, för att du tog dig tid att svara på mina frågor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)