fredag 14 februari 2020

Alla hjärtans dag – böcker om oförglömlig kärlek

Det är fredag den 14:e februari och därmed Alla hjärtans dag. För att uppmärksamma det bjuder jag idag på fem underbara boktips med kärleken i fokus. 

💖I Ditt hjärta är mitt skriver Shivaun Plozza om Marlowe som just fått ett nytt hjärta och hennes försök att hantera det, samtidigt som hon börjar få känslor för någon hon verkligen inte borde tycka om. Jag sträckläste den i somras och den underbara kärlekshistorien fick mig att drömma om att själv bli förälskad. Här kan ni läsa min recension. 

💖Josie Silver skriver i En dag i december om kärlek som inte ens tid och rum kan hindra. Den här bokens komplexa och engagerande relationsdrama trollband mig fullständigt just i december. Det är så mycket känslor och allt känns så äkta och samtidigt perfekt sagolikt. Jag har ännu inte smält läsupplevelsen och därmed inte recenserat boken än.

💖En ocean av kärlek är ytterligare en bok som fick mig att vilja bli kär. Här skriver Tahereh Mafi trovärdigt och passionerat om oväntad och ändå självklar kärlek. Det går inte att inte bli en gnutta avundsjuk på det som Shirin och Ocean upplever, och samtidigt fängslar boken med de bakomliggande budskapen. En riktig fullträff! Här är min recension. 💖I Triangel får läsaren uppleva ett triangeldrama utan dess like. Författaren Nic Stone skildrar här kärlek ur alla tänkbara, komplicerade vinklar och det är omöjligt att inte fastna i denna sockersöta roman som också kommer med viktiga och tänkvärda budskap. Läs min recension här!

💖Man kan inte tipsa om kärleksböcker utan att nämna serien om Lara Jean av Jenny Han. Det gulligaste, härligaste och mest romantiska jag läst på länge. Man blir direkt förälskad i hela serien, och när romantikern Lara Jean är i farten är det omöjligt att inte dras med. Här, här och här har jag skrivit mer om mina tankar kring böckerna!


Där är fem böcker om oförglömlig kärlek som passar alldeles utmärkt en dag som denna. Ha nu en fin dag, och ta hand om er själva och era nära! ❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)