torsdag 28 april 2016

Tvingar mamma att läsa mina böcker..!

Har ni också en förälder som älskar läsning? En förälder som gillar samma böcker som du. Har du också bett den läsa en bok, bara för att du inte vill hålla alla tankar kvar inom dig?

Så många gånger det har hänt mig. Då har jag också fördelen att min mamma läser mycket, och nu har vi fattat tycke för samma typ av böcker i viss utsträckning. Det ter sig bara naturligt att jag läser en bok, som hon också läser, om den nu fick godkänt i betyg av mig. Det är så himla underbart att få möjlighet att diskutera och bara prata om en bok.


Ingen kompis är ju intresserad av att lyssna och visst, jag kan berätta för någon utan att den läst boken, men att den har gjort det gör allt så mycket roligare. När man kan nämna en viss situation och båda skrattar. Jag vet inte hur många gånger jag i princip tvingat min mamma att läsa en bok, bara för att kunna få prata om den med henne. Det är verkligen något underbart i det hela. Även om det bara handlar om ett stycke, en händelse, är det så roligt att kunna dela med sig, utan att få frågande blickar till svar från någon som inte förstår alls.

Jag och mamma kunde gråta tillsammans när (spoiler AllegiantTris dog. (Slut på spoiler). Vi kan upprepa citat från Förr eller senare exploderar jag i all oändlighet och många situationer kan relateras till olika böcker vi har läst. 

Det är verkligen helt underbart att ta del av en boks berättelse, men det är ännu bättre att dela den med någon annan. Någon som känner igen sig i det här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)