måndag 29 juli 2019

Florida 2019 - med fokus på böcker

För några dagar sedan kom jag och familjen hem från Florida. Det var en härlig resa fylld med en massa sol, bad och god mat, men givetvis också böcker. Därför tänkte jag nu berätta lite om resan med fokus på böcker.

På flyget från Arlanda till Miami, via London, läste jag ut Jonas Gardells Till minne av en villkorslös kärlek och började läsa Att ha och inte ha av Ernest Hemingway, som främst utspelar sig på Key West - dit vi var på väg först. Väl i USA hyrde vi bil och åkte på alla fantastiska broar över Florida Keys, för att till slut hamna på Key West, bland höns, tuppar  och key lime pie


Jag läste ut Hemingways bok på stranden, och vi besökte hans imponerande hus genom en underhållande och intressant guidning. Jag gillade inte Hemingways böcker, men att höra bakgrunden till dem gjorde allt lite mer spännande. Och de 40-50 sextåiga katterna boendes på tomten med anor från författarens egen tid var ju för söta. De var överallt - inte minst i den lilla bokaffären på gården. På Key West lästes också underbara När du läser det här. Sista kvällen såg vi den omtalade solnedgången på ön och lyckades äntligen fånga en galande tupp på film. Dagen därpå besökte jag öns fina bokhandel Books & Books, innan vi åkte mot Miami Beach. Miami Beach var en stor kontrast till Key West, och dagarna tillbringades främst läsandes, med Jojo Moyes En andra chans, som var en perfekt avslutning på serien. Vi tittade på Holocaust Memorial, en enorm staty rest till minne av alla som dog under Förintelsen, som finns på Miami Beach. En kväll hittade vi en mysig gågata, och gömd bakom en restaurang fanns en superfin bokaffär (återigen Books & Books),. Affären delades in i små rum, vilket gjorde den otroligt mysig. Det var högt i tak och böcker brydde hela väggarna. En häftig affär som jag rekommenderar alla som har vägarna förbi att besöka!Påväg västerut till Naples upplevde vi sedan det enorma shoppingstället Sawgrass Mills och också där hittade jag en bokaffär. Här fanns verkligen allt i bokväg, och hyllan med unga vuxna-böcker var lyxigt lång. Jag hittade också en T-shirt som jag var på väg att köpa!


I Naples tittade jag på den fina solnedgången med gott sällskap, och läste ännu mer av 8 saker du aldrig skulle våga samt Ensam i Paris i solskenet på den magiska stranden. Vi åt också cheesecake, blev dyngsura i spöregn och upplevde ett rejält åskoväder innan vi åkte norrut till Clearwater Beach.


I Clearwater åt vi på våra favoritrestauranger från förra året, tittade på stora fiskar i havet och jag läste ut Ensam i Paris. Vi käkade tacos till lunch på hotellrummet och jag läste om julen, men att säsongen var helt fel gjorde ingenting, för Jag kommer hem till jul var otroligt underhållande. Till frukost frossade vi i färsk frukt och på kvällarna såg vi vackra solnedgångar när vi promenerade längs stranden. 
Vi flög hem från Tampa efter 13 nätter och jag var tacksam över den enda bok jag köpt under resan (The Selection Stories) som blev mitt trogna sällskap under resan. Totalt hann jag läsa sju böcker, varav många var riktigt bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)