torsdag 10 mars 2016

Byta bloggnamn?

Jag har under en längre tid funderat på det här med att faktiskt byta bloggnamn. För när jag började blogga hade jag inget bra namn jag ville ha, utan jag tog det bästa jag kom på, och lovade att byta det så fort jag kom ett bättre.

Och nu sitter vi här, mer än ett och ett halvt år senare. Och namnet är kvar. Och jag gillar det inte. Det ger ingen ledtråd om böcker och läsning alls, vilket jag inte gillar.

Så nu funderar jag på hur jag ska göra för att byta namn på bloggen. Jag vet ju att det går att byta adress, men det kommer samtidigt ställa till det för alla länkar, och människor. Och visst, man kan skapa en ny blogg på den gamla adressen, men det går inte förrän efter ett tag, så det blir komplicerat... Nästa tanke är dock att istället skapa en ny blogg och importera över den gamla, men då kommer ju alla sidvisningar och det försvinna... Haha, väldigt viktigt. Jag har faktiskt kämpade länge med att uppnå det!

Det lutar dock åt jag kör på alternativ två. Det blir enklast och bäst och jag får leva med förlusten av all statistik... Först hade jag dock tänkt byta ut hedern och namnet på bloggen, utan att byta adressen. Då kan jag se om det faktiskt är så att jag är nöjd med det nya namnet, för annars är det ju bara onödigt...

Och slutligen; Har ni några smarta tips för hur man skulle kunna göra det här på ett smidigt sätt. Finns det någon som känner Blogspot bättre än jag? Kommentera gärna!

2 kommentarer:

 1. Om du verkligen känner för att göra det så borde du köra på det! Jag är inte själv så nöjd med mitt bloggnamn (draw, read & take a photo), eftersom att jag i princip bara bloggar om böcker just nu! Hade också sådär bloggnamnstorka i början, och min mailadress är också lite galet. Men har faktiskt aldrig riktigt funderat på att byta adress och allt, bara namnet på bloggen isåfall tror jag. Känns lite krångligt... Och man kanske ångrar sig sen och allt.

  Ja den här kommentaren gav väl dig inte så mycket, haha. Men lycka till om du gör det sen! Kram! :D <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag tror nog att jag stannar vid bloggnamn och behåller adressen, nu när jag tänker efter. Det blir så komplicerat med alla länkar och det är drygt 200 recensionslänkar som måste ändras osv... Nej, det känns mest krångligt, precis som du säger.

   Men vi får se om bloggen åtminstone får ett nytt namn inom en snar framtid!

   Kramar till dig också! ;)

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)