måndag 14 mars 2016

Genrep för Melodifestivalen

I fredags kväll var jag och familjen på Friends Arena för att se genrepet för finalen i årets melodifestival. Därför har jag nu tänkt skriva ett inlägg som har noll att göra med böcker.

Det här var tredje gången vi var på ett sådant här genrep, men i år hade vi faktiskt inte tänkt gå. Sedan var det ett så bra startfält, så vi fick tag i biljetter väldigt sent. Tur! Ni som har varit på det här vet hur mycket roligt det är innan det börjar. Alla sponsorer ställer upp med t ex chokladhjul, tävlingar eller bara bjuder på saker. I år lyckades vi faktiskt vinna en påse med taco-saker och en dammsugare (!). Tidigare år har vi även vunnit en stor chokladkaka.

Så vi var där väldigt tidigt och gick runt och hade skoj innan vi satte oss på våra platser. Då var det en rolig liten "förshow", innan genrepet skulle börja. Därefter pratade tekniker och arrangörer lite och de var riktigt roliga. Sedan fick vi spela in "puffen", dvs. den lilla snutt som sänds på tv 19.30 på lördagkvällen.

Sedan började själva showen, fast helt ärligt, allt innan är nästan lika roligt. Det här får man ju se ändå sedan. Dock är det kul att se hur man arrangerar olika saker, som t ex att flytta stolar för att en viss grupp ska kunna springa genom publiken osv. Och så får man se alla fusk i deras nummer!

När det sedan är dags för lite snack i Greenroom vill de ju inte avslöja det riktigt snacket, så istället blev det lite knäppt prat där. Gina Dirawi pratade med Robin Bengtsson och frågade varför hann satt själv. "Var är ditt crew?" frågade hon. "Jag vet inte", svarade han då. Sedan frågade hon om låtens betydelse och vem den handlar om. Då svarade han bara att: "Ja, det är ju inte jag som har skrivit den, så jag vet inte". Sedan berättade han även om varför man skulle rösta på honom: Om ni gillar bidraget ska ni rösta, annars ska ni inte rösta. Ärlig kille, haha!

Gina pratade även med Oscar Zia, och kommenterade hans superruffsiga hår och rosiga kinder. "Är du kär?" frågade hon. Oscar svarade att det nog bara var sminket, och att han hade supermycket smink i ansiktet. "Finnarna måste bort, vet du", sa han. Sedan handlade plötsligt konversationen om finnar och Ginas och Oscars problem med det. Oscar gav även sitt råd: "Kläm dem inte!".

Därefter fick vi också en låtsasvinnare - Boris René. Som dock inte fick sjunga sin låt, utan det fick två dansare/körare/sångare/eller något göra. Eller ja, de sjöng en annan låt. Sedan kom pressen och artister var med i intervjuer och skrev lite autografer. Vi insåg dock att vi inte hade någon penna, och pappa som alltid brukar ha penna med sig! Synd.

Nu när jag har sett finalen på riktigt insåg jag också att vi fick se en akt som inte var med på riktigt sedan. Det togs tydligen bort... Så lite exklusivt är det att se genrepet istället för den riktiga tävlingen. Det blir lite mer avslappnat, för bli fel, och det är riktigt roligt. Sedan får man ju som sagt se allt dem arrangerar för att få allt att bli så häftigt som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)