onsdag 14 augusti 2019

Höstens bokutgivning: 12 böcker jag längtar till!

Sommaren verkar nu vara över, och det är inte alls långt kvar tills skolan börjar. Så för att göra tanken på den mörka hösten med tidiga skolmornar och långa pluggdagar lite trevligare är det dags att titta på höstens bokutgivning. Jag har samlat ihop 12 unga vuxna-böcker som jag ser fram emot att läsa nu i höst! 

(Bilderna kommer från respektive boks länk)

Frukta mig av Tahereh Mafi är början på en ny trilogi om Juliette, Warner, Kenji och de andra från Shatter Me-trilogin. Wow, vad jag är taggad på att läsa den här boken så snart det bara går. Mafi skriver så grymt bra, och herregud, jag vill så gärna läsa den här boken idag, helst igår! 23 augusti ska boken finnas ute!

Mellan oss av Sandra Beijer är kanske egentligen inte någon bok för mig. Jag blir lite förvirrad av att den sägs rikta sig till unga vuxna, men utspelar sig på högstadiet. Jag har dock aldrig läst något av Beijer trots all positiv kritik hon fått, så kanske är det dags nu? 24 augusti är utgivningsdatum satt till. 

Sönderslagen av Emma Johansson har jag också väntat länge på, efter succén Papperssjälar. Det är en ny, fristående bok, men någon form av koppling till Johanssons debut lovas. Det ska bli så spännande att läsa den här förhoppningsvis lika fantastiska boken av en oerhört talangfull författare. 3 september får vi dessvärre vänta till. Allt du gav mig var minnen av Adam Silvera är bok tre i ordningen som verkligen får mig att längta till hösten. Jag har verkligen sett fram emot den här länge, då den låter så fantastiskt fin, sorglig och speciell. Den här boken kan jag bara inte missa, för den låter precis som någonting i min smak. 6 september får vi veta om det stämmer!

Planeten Frank av David Yoon är en debutroman om kärlek, att gå i High School och om när koreanska och amerikanska värderingar möts. Den låter verkligen härlig, och det faktum att det är en man som skriver om ung kärlek var det som först gjorde mig intresserad, då jag läser mest av kvinnliga författare. 12 september finns boken tillgänglig.

Min tur nu av Angie Thomas är en sådan där bok jag vill läsa för att ge mig själv nya perspektiv på världen, och sätta mig in i situationer så olika min egen. Och givetvis också för att The Hate U Give var en grym bok! 14 september får vi veta om den här håller måttet!


De strandsatta av Niklas Elert hittade jag helt av en slump, men jag tror verkligen att det är en bok i min smak. Det är ett för mig helt okänt förlag som ger ut den, vilket gör att allt ännu mer spännande. Vi får se om jag för tid att läsa boken. 29 september ges den ut. 

Beröringen av Gustav Tegby låter otroligt spännande och speciell, och bara att läsa om boken på förlagets hemsida väcker så många olika tankar och känslor kring vad för sorts bok det här egentligen är. Den låter verkligen lovande, och jag hoppas att min känsla stämmer, för det här är precis en sådan bok jag längtar efter. 4 oktober får vi vänta till.

Inte som du av Johanna Schreiber & Ida Ömalm Ronvall har jag redan läst ett smakprov av, och efter det har jag så många frågor som jag vill ha svar på direkt, då det hände så mycket som jag verkligen vill förstå ännu bättre. Boken låter verkligen fantastiskt bra och jag ser fram emot att läsa den så snart som möjligt! Först 14 oktober finns den dock ute...En pakt med döden av Juno Dawson ska vara en ganska kort roman, och jag fastnade verkligen för texten om bokens handling. Även om jag är skeptisk på grund av bokens knappa längd vill jag verkligen ge den en chans, för jag har en känsla av att den kan vara en toppen kortroman. 21 oktober publiceras boken.

Vredens gudinnor av Katie Lowe låter fantastiskt spännande och verkligen som en bok som verkligen kan gripa tag om mig. Den känns perfekt för höstmörkret och jag ser fram emot att förhoppningsvis få läsa den snart! 8 november ska boken finnas i bokhandlarna. 

Laglöst rike av Leigh Bardugo har jag väntat på länge. Så länge att jag för ett tag sedan bestämde mig för att läsa den på engelska istället, och kort därefter såg jag att översättningen nu verkligen är på gång. Hur som helst är det ju spännande och en efterlängtad bok! 13 november är det dags!Så där har ni dem; 12 anledningar att längta till hösten med allt vad den innebär. Åh, jag känner verkligen att det kommer bli en härlig läshöst det här!

4 kommentarer:

 1. Åh så många jag blev taggad på nu! Speciellt Frukta mig, Inte som du och Sönderslagen, Mellan oss har jag varit pepp på sedan tidigare men är som du också förvirrad av åldersgruppen ..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så mycket spännande titlar på gång nu till hösten. Håller verkligen med dig i dina topp tre! Ja, Mellan oss gör en onekligen lite förvirrad, men vi får väl se snart vem boken verkligen riktar sig till!

   Radera
 2. Svar
  1. Ja visst är det! Det här kommer bli en härlig läshöst!

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)