tisdag 14 juli 2020

PAX: Bok 6-10

Recensionen kan innehålla spoilers från tidigare delar 

PAX-serien av Åsa Larsson och Ingela Korsell, med illustrationer av Henrik Jonsson, består av tio böcker. I Bok 6-10 trappas spänningen upp. Faror lurar där man minst anar, men samtidigt finns kraft att skydda biblioteket från fiender i tilltro och gemenskap, medan misstanke och bråk skadar magin. Alrik, Viggo, Estrid och Magnar måste fundera på vem som är fiende och vem är vän, för hela världens framtid kan stå på spel om Svarthäxan får bestämma. 

* * *

Näcken är riktigt skrämmande och obehaglig, och nu har handlingen verkligen fått en underbar beredd. Boken lyckas även lura mig fullständigt. Jag är inte alls beredd på den genialiska vändningen i slutet! 
(2020-07-02)

Pestan känns lite som en mellanbok. Det händer otroligt mycket på alla håll och det är konstant spännande, men slutet känns lite för avhugget. Fortsatt älskar jag dock den rappa dialogen, alla intressanta karaktärer och hela stämningen.
(2020-07-03)

Vitormen är spännande, actionfylld och en riktig bladvändare. Men framför allt gillar jag inslaget om Lycke-Marie, då det tillför ett intressant perspektiv och breddar storyn på ett perfekt sätt.
(2020-07-04)

Maran går inte att sluta läsa. Det är orimligt spännande och konstant intressant och medryckande. Stämningen trappas upp och slutet gör det omöjligt att inte ta upp den sista boken direkt!
(2020-07-04)

Draugen är en rafflande upplösning som inte går att lägga ifrån sig. Det är medryckande, spännande och samtidigt vemodigt. För nu har jag befunnit mig i Mariefred bland ympar, häxor och underbara karaktärer i tio dagar och det känns tråkigt att lämna nu. Särskilt efter det där gråt-slutet. 
(2020-07-05)

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ 

Författare: Åsa Larsson & Ingela Korsell
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2016/2016/2017/2017/2018 
Antal sidor: 198/196/193/198/250
Åldersgrupp (Enligt mig): 
Serie: PAX, bok 6-10
Originalspråk: 
Originaltitel: Näcken, Pestan, Vitormen, Maran, Draugen
Andra delar i serien: NidstångenGrimmenMylingenBjäranGasten,
Annat: 

Blev du intresserad? 
Du hittar sjätte boken (Näcken) på Adlibris, Bokus och Omnible.

1 kommentar:

  1. Noe dessverre mange ikkje skjønner (eg tipper du skjønner) er at Vigo lever. HAN ER RAVNEN. Forventet at han skulle bruke vannkreftene sine til og gjenopplive han eller noe. Hvis du ser bakerst i boken er det faktisk eit bilete. Det er han gutten eg ikkje husker i bibloteket med ravnen på einsånn fugle pinne (raven er viggo)

    SvaraRadera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)