lördag 18 juli 2020

TBR-tag

Agnes på Agnes bokblogg taggade mig i den här mycket kluriga TBR-tagen för ett tag sedan, och idag tänkte jag göra ett försök och svara!

1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
Just nu? Ingen, tror jag. När jag väl tar tag i en bok blir den nästan alltid utläst. 

2. Vilken bok har du inte läst för att du inte haft tid?
En bok jag kände direkt var min typ av bok är Sånger från hjärtat av Kasie West, men så har livet kommit emellan. Och boken finns varken på mitt bibliotek eller min e-bokstjänst, så då har andra böcker tyvärr prioriterats.

3. Vilken bok har du inte läst än för att det är fortsättningen på en serie?
Ur Sarah J. Maas Glastronen-serien läste jag nog tre (två?) böcker – vilka jag älskade! – innan det rann ut i sanden. Skulle jag ta upp serien igen nu skulle jag behöva läsa om den från början och inte kunna hoppa på fortsättningen direkt, och det känns inte lockande i nuläget. 


4. Vilken bok har du inte läst än, eftersom den är helt ny?
Flickan från Terra av Cornelia Johansson fick jag nyss hem som recensionsexemplar, och har således inte hunnit läsa den ännu. Egentligen ges den dessutom ut först den 12 augusti. 

5. Vilken bok har du inte läst än, eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?
Hmm... klurig fråga. Kan faktiskt inte komma på någon specifik bok som passar in här. 

6. Vilken bok har du inte läst än, för att du inte riktigt känner för det?
Flykten av Mats Söderlund har jag ännu inte läst, och det skäms jag för. Det är ett recensionsexemplar från april tror jag, och jag har sett så positiva recensioner både på sociala medier och i tidningar, men har under hela våren/sommaren inte velat läsa en sådan typ av bok.

                                   .     

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk? 
Får nog svara Flykten här också. Hade det varit en kort ungdomsbok hade det känts mer överkomligt och då hade jag nog tagit tag i den för längesedan. Men visst är de 500+ sidorna ett av skälen till att den stått oläst så länge. 

8. Vilken bok har du inte läst än, för att omslaget lockade och det sedan visade sig att den inte hade så bra recensioner? 
Egentligen var det kanske inte omslaget som främst lockade, men Monster i terapi av Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld har jag länge velat läsa, då den låter otroligt intressant. Har dock hört många som blivit besvikna på den, så därför har jag blivit lite tveksam. 

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?
Jag har hört många som älskat Normala människor av Sally Rooney, och vissa som inte gillat den alls. Jag har fått för mig att jag verkligen vill älska den, men nu är jag rädd att jag inte ska förstå dess storhet och att den blir en besvikelse, och därför har jag inte vågat läsa den ännu. 

10. Tagga någon! 
Jag taggar Alba på Boklyckan

2 kommentarer:

  1. Något sent nu, men tusen tack för taggen Lexie! <3 Ska sätta mig ner och börja knåpa ihop mina svar, men får nog fundera lite för oj vilka kluriga frågor. Svårt att komma på vissa svar såhär på rak arm...men svar på den ska jag absolut göra! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Ja, det är en del riktigt kluriga frågor :)

      Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)