måndag 14 september 2015

Hungerspelen lever än...

Idag har vi börjat ett nytt arbete i svenska och det ska bli riktigt roligt. Vi ska nämligen läsa Hungerspelen. Det passar mig riktigt bra då jag faktiskt funderat på att läsa om serien och nu får jag ju chansen. Det är roligt att få läsa om den här boken och när jag läst ut den ska jag nog recensera den här på bloggen för det har jag inte gjort tidigare.

Det är både roligt och mindre roligt att vi ska läsa Hungerspelen. Det är ju en riktigt bra bok och serie och jag är glad att alla mina kompisar ska få uppleva den i sin sanna tappning och inte som film. (Konstigt nog verkar jag dock vara ensam om att tycka att det här arbetet ska bli roligt..? :D). Tråkigare blir det dock att jag ju redan har läst boken och det är ju mycket roligare att läsa en ny bok. Fast det är ändå lite skönt att jag redan har svar på alla frågor vi ska arbeta med i samband med läsningen!

Jag tänker nog läsa om hela serien, även om jag precis har sett de två första filmerna. Som sagt, det är ju en helt annan upplevelse att läsa boken mot att se filmen. Jag tror inte jag hade tänkt recensera filmerna, men jag vet inte riktigt. Jag kanske gör en samlad recension för alla filmerna när jag har sett sista delen som har premiär om ca 2 månader! Jippie!

Det här blev ju ett ganska trist inlägg, så jag bestämer att jag fortsätter skriva lite mer om Hungerspelen, närmare bestämt Mockingjay part 1, där man finner låten The hanging Tree. Den låten finns med även i boken och den är bara så fin. Så vacker, sorglig och underbar med den egendomliga texten och Jennfier Lawrence fantastiska röst, som verkligen ökar på känslorna i låten. Den är så himla mäktig och jag vill både gråta, sjunga och njuta när jag hör den. Helt enkelt en väldigt bra låt. Om någon mot förmodan inte har hört den, så råder jag er att göra det direkt. Och för att underlätta för er, så att ni inte skjuter upp det på grund av lathet, kan ni lyssna här, direkt. Det är också scenen från filmen och hela den och är också så mäktig och vacker.

Det här är faktiskt en bokserie som började år 2008 och än idag 7 år senare är den fortfarande hemskt populär bland folk i hela världen. Det är riktigt mäktigt och häftigt, men det är ändå en serie med en bred målgrupp. Både tjejer, killar, barn och vuxna läser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)