onsdag 9 september 2015

Månadens bokutgivning: September

Jag har tidigare gjort inlägg jag kallat "Snart kommer..." där jag skrev och berättade om lite böcker som skulle komma ut inom den närmsta tiden. Fast, helt ärligt tycker jag att de blev lite för röriga och oplanerade och jag blandade böcker från olika månader hejvilt och sedan hade jag inget att skriva om. 

Nu har jag fått en mycket bättre idé. Jag tänkte att jag varje månad ska ta och skriva upp några böcker som ges ut som jag är intresserad av. Nu är jag ute lite sent denna månad, men nästa ska jag försöka göra inlägget så snabbt som möjligt. Nu till böckerna som har getts ut eller ska ges ut nu i September. Jag har länkat till Bokus, klicka bara på titeln. Observera att datumen kan komma att ändras.

12-15 år:

4 september:
"Skuggsommar" av Mia Öström 
En bok om äventyr, spänning och vänskap. Den låter riktigt spännande och lite kuslig, men också lite mysig med sommarkänslor. 

11 september:"Amulettringen" av Anette Skåhlberg
En bok om livet och sorg som låter riktigt annorlunda och intressant. Kul med en huvudperson i min ålder också. 


Unga vuxna:

2 september:
"Som stjärnor i natten" av Jennifer Niven
Den här boken låter riktigt fin och sorglig och är en roman om vänskap, sorg och hopp. 

14 september:

"Det är dags att inte freaka ur" av Stephanie Tromly
En roman om kärlek, vänskap och sorg med en humoristisk ton som låter unik och lite mysig, men samtidigt sorglig och fin. 

16 september:"Djupa ro" av Lisa Bjärbo
Låter riktigt bra, även om den kanske passar äldre än mig lite bättre. En bok om sorg, de djupaste hemligheterna och att hålla ihop när det är som svårast. 

24 september:"Jag var här" av Gayle Forman
En fin roman om den största sorgen och att få veta om att allt man visste var så lite av sanningen. Låter riktigt sorglig, men också lite spännande och som om det kanske döljer sig lite hopp någonstans.

Det här var alltså de böckerna som finns i butik från och med den här månaden som jag vill läsa. Sedan har vi ju självklart The maze runner: The scorch trials som har biopremiär 16 september, tyvärr från 15 år... Nästa månad kommer ett nytt sånt här inlägg, förhoppningsvis lite tidigare om oktobers bokutgivning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)