fredag 20 maj 2016

Nu blir det prao!

Hej, halloj!

Nu har jag äntligen hittat hem från Vildmarken, där jag tillbringat drygt 1 dygn. Helt avstängd från världen. Vi har lekt lekar och ätit mat för att fördriva tid. Japp, tre måltider blev det igår kväll. Sedan har vi tältat och eldat och nu stinker jag värre än en cigarett. Mysigt, hörni.

Nu har jag varit (nästan...) offline ett dygn, så nu när jag kommit hem passar jag på att vara lite extra uppkopplad, som kompensation ni vet. Så kom jag på att nu blir det ingen skola på två veckor! Det är nämligen dags för vår väldigt sena prao. Jag har tänkt länge på att jag skulle skriva om det, men det har inte funnits tid och nu är det nära. Det är faktiskt såhär att jag ska praoa på en bokaffär ena veckan. Den andra veckan blir det ett apotek, men det är ni nog inte lika intresserade av.

Jag frågade massor av Akademibokhandlar, men antingen var dem för nya eller för små... Jag frågade även bibliotek och bokförlag, men antingen var det nej eller inte svar alls. Så jag gav nästan upp där ett tag. Tillslut kom jag dock att tänka på Bokcompaniet i Väsby centrum. Det är alltså en helt egen kedja med bara en butik, vilket gör det hela väldigt mysigt och "personligt". Häftigt att de finns kvar trots alla Akademibokhandlar som håller på att ta över... Så jag frågade dem, och fick ja! Så dit ska jag alltså nu på måndag och resten av vardagarna den veckan. Det kommer bli riktigt kul! Det är dock en bit dit hemifrån mig, men det går bra och är helt klart värt det!

Jag tänkte skriva lite om mina upplevelser där. Om jag har tid kanske det blir en liten notering varje dag eller så blir det bara en sammanställning om hela veckan. Bäst är ju om jag hinner skriva lite varje dag. Dels för minnet, men också för er skull som inte får en stor uppsats att läsa nästa helg... Roligare är det ju med korta uppdateringar varje dag, va?

Någon annan som haft någon rolig prao-plats? Kanske bokrelaterad?


2 kommentarer:

 1. Åh vad kul med prao!

  Jag gick i en skola förut där man körde prao i åk 8, men den lades ner av kommunen och i princip alla ifrån den förra skolan började på en nystartad friskola på samma skolområde. (Lite sådär komplicerat) Men i den nya friskolan så praoar man redan i åk 4 och sen en hel vecka i åk 7. Alltså så missade alla vi i åttan vår prao. Skit surt enligt mig. Hur ska vi som inte vet vad vi vill bli då kunna utforska jobbvärlden? Hade nog garanterat frågat på mitt bibliotek i min ort! Skulle vara en mycket intressant erfarenhet, liksom om man som bokälskare vill jobba med böcker överhuvudtaget i framtiden. Om det hade öppet på sommaren hade man kanske kunnat fråga om sommarjobb, men de brukar ha stängt hela juli. :(

  Lycka till, till dig!! Du får gärna skriva om din prao :) skulle vara kul om apoteketet också! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja, det ska bli riktigt roligt. Kul med två veckor också, så man hinner prova olika saker. Vad synd att ni missade er prao. Lite klantigt av dem att inte ordna och planera det bättre. Det känns som en ganska viktig grej att göra...

   Smart idé om sommarjobb också. Hade verkligen varit roligt, men mitt bibliotek är nog också stängt. Fast det är bra med sommarlån, när man kan låna böcker och behålla dem hela sommaren! Brukar bli en hel del..! Jag kommer definitivt skriva om min prao på bokaffären, för jag själv saknade lite texter om vad andra fått göra på bokrelaterade prao-platser. Det blir säkert något om apoteket också. Har märkt att det blir fler och fler texter som inte handlar om böcker här på bloggen... Skriva är roligt!

   Kram till dig också! Jag saknar dig på din blogg, men förstår att det nog är mycket i skolan. Hoppas du får tid och lust snart igen! Ha det bra så länge :)

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)