tisdag 24 maj 2016

Prao på Bokcompaniet - Dag 2

Hallå, hallå!
Idag har jag varit andra dagen i bokaffären på prao och det är så roligt! Bara på två dagar har jag hunnit med så mycket och fått lära mig så mycket. Och dagarna går så fort. Inte alls som i skolan.

Idag började jag med att prismärka säkert 50-60 anteckningsböcker, som jag sedan fick ställa upp. Därefter fick jag fylla på med studentsaker, typ nallar och sådant. Jag fick organisera och sortera ( :] ) och pressa in dess gosedjur i en kartongmöbel. Den stackare som försöker ta ut en nalle därifrån, alltså... Kommer få plocka nallar. Alla fick i alla fall plats! Därefter fick jag lägga fram kort till mors dag och sedan fick jag lägga ut lite annat som levererats till butiken.

Senare skulle vi skylta om i skyltfönstret. Jag fick då börja med att ta bort allt som var där och flytta det till rätt plats i butiken. Sedan gick vi och letade efter böcker och annat vi ville ha i skyltfönstret. Det skulle vara tema student, så det blev lite kort, nallar och roliga böcker. Sedan skrev jag priser och skar ut dem på små lappar. Det tog lååång tid, men sedan var det dags att börja skylta. Det var riktigt roligt. Också roligt att få veta lite hur de tänkte. T ex att kokböcker står intill varandra osv., så det blir lite organiserat och ordnat.

Så här blev resultatet: 

Därefter blev det lite stå i kassan, så det har jag faktiskt riktigt bra koll på nu! Jag fick ta hand om mycket själv, samtidigt som någon annan alltid fanns till hjälp. Trodde aldrig det skulle gå, men det gick faktiskt bra. Det var roligt att vara lite "bland folk" också. Det är en bra erfarenhet. I slutet av dagen fick jag hjälpa till med att ställa ut pocketar. Det gick bra, bortsett från att det var svårt att få plats. Många böcker fick åka ner i lådor, och vi fick flytta och flytta för att få plats. Så hann vi inte ens bli klara...

Idag fick jag även ge ett boktips på Bokcompaniets instagram (här). Där tipsar jag om den aktuella Ljug för mig, som jag läste för ett tag sedan och redan recenserat här på bloggen. 

Ha en fortsatt bra kväll! Imorgon blir det nya uppdateringar om prao:n. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)