onsdag 25 maj 2016

Prao på Bokcompaniet - Dag 3

Herregud vad tiden går fort! Nu har jag varit på min första prao-plats mer än halva tiden. Trist... Kommer verkligen längta tillbaka. Det är riktigt mysigt och så breda arbetsområden. Idag började jag dagen med att packa ut lite kontorsmaterial och sådant i butiken. Det var lite klurigt att hitta var allt skulle vara, men annars gick det bra. Därefter fick jag följa med och slänga alla kartonglådor som blir från alla leveranser. Riktigt mycket är det.


Sedan fick jag en riktigt rolig arbetsuppgift. Jag skulle nämligen få packa upp nya böcker som hade levererats. Fyra lådor fyllda med böcker, som jag fick pilla fritt på. Drömmen, alltså! Bland annat såg jag en bok för 9-12 som lät lite mysrysig. Kråkslottet heter den. Dock är jag nog lite för stor för den, men ett bra boktips till er som är lite yngre. Bra sommarläsning! En annan intressant bok för samma ålder såg jag också. Sal 203 (Ingeling Angerborn) heter den. Det är en fristående fortsättning på Rum 213, den bok som blev så känd för några år sedan. Den var verkligen bra, och nu kommer alltså en fortsättning, med samma karaktärer. Roligt!

Så jag fick öppna lådor, sortera titlar och stapla dem på en vagn. Och samtidigt skulle de vara sorterade efter lådorna, för enkelhetens skull... Det gick ändå förvånansvärt snabbt, och var riktigt roligt. När jag var färdig var det bara att köra ut vagnen i butiken. Den här gången behövde jag inte knappa in varenda titel i datorn, för att se att det stämde, i alla fall. Inte för att jag klagar, men den uppgift jag fick var mycket roligare. Jag fick gå runt i butiken och "piffa till". Där det var stora hål i hyllor skulle jag täppa igen, genom att fronta vissa böcker osv. Sedan skulle jag även kontrollera att alla böcker stod på rätt plats efter författarens namn. Mycket tänka blev det!

När jag hade ätit lunch fick jag lägga fram lite småsaker och sedan tog jag och Sara, min handledare, bilder till Instagram-kontot där jag den här veckan tipsar om böcker. Jag fick sedan skriva motiveringar till mina boktips. Så nu finns ett nytt boktips ute här! Runt klockan två, skulle jag tro, började jag med en ny uppgift. Som inte ens hann bli klar på två timmar. Jag skulle packa upp nya almanackor och kalendrar som hade kommit. Det var minst 20 lådor, varav kanske 6-8 stora och sedan mindre. Jag öppnade en låda, kollade artikelnummer, tittade hur många det skulle finnas, räknade och prickade av. Så långt jag kom saknas i alla fall inget. Konstigt nog var det för många av en sak... Så det tog lång tid, trots att vi var två som gjorde det.

Vi började även ställa upp allteftersom i de tomma hyllorna. Vid ett tillfälle kom en man och frågade om tryck. Han hade tydligen skrivit en bok som han ville trycka i flera tusen exemplar, men han ville inte göra det på ett förlag... Kul ändå att han skrivit en bok!

Jag var faktiskt så insatt i arbetet att jag glömde bort tiden och fick skynda till bussen sedan... Så även idag har jag haft en rolig och lärorik dag. Saknar dock lite att stå i kassan..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)