torsdag 26 maj 2016

Prao på Bokcompaniet - Dag 4

Godkväll alla!

Nästsista (!) dagen på min första prao-plats idag. Kommer vara sorgligt att byta. Kan det ens vara lika roligt på ett apotek som i en bokaaffär? Idag har jag faktiskt hör och häpna inte jobbar något med böcker. Så jag var liksom tvungen att bara snoka runt lite i hyllorna och hitta något intressant... Nej, men jag var utsänd på uppdrag av familjen för att hitta några särskilda böcker och sådär.

Jag har dock jobbat mycket med anteckningsböcker. Och kalendrar. Igår påbörjade jag ju Projekt: packa upp-pricka av-ställa upp i hyllor-organisera-ca 15-20 lådor med kalendrar. På två timmar hann jag inte bli klar, så idag fick jag äran att fortsätta. (Jag klagar inte, jag är faktiskt seriös, det är riktigt roligt). Enkelt och passar mig som gillar att sortera och ordna. (Har nämnt det mååånga gånger i dessa inlägg, japp). Så jag började med att packa upp och pricka av de sista lådorna, och allt stämde faktiskt. Sedan ställde jag under tiden upp kalendrar i hyllorna, bara för att få plats. När jag sedan hade packat upp alla var det dags att sortera.

Jag vet inte ens hur lång tid jag ägnade åt det här, men ca 2-2,5 timmar tror jag. Ända till lunch höll jag på... Resultatet blev dock riktigt bra! Allt ordnat efter "serie" och storlek osv. Lite surt var det dock när jag insåg att någon hade lagt några lärarkalendrar lite vid sidan om, men de skulle också upp. Och självklart hade jag placerat lärarkalendrarna i mitten av hyllan. Som tur var behövde jag inte sortera om, utan fick ta ut alla lärarkalendrarna och lägga vid sidan om. De tillhör ju trots allt lite utav en egen kategori.

En annan rolig sak: äntligen fick jag en fråga jag kunde svara på. Hatar att varje gång behöva säga: "Jag vet tyvärr inte, jag är bara prao-elev, men fråga i kassan", när någon frågar om målarböcker för vuxna, sångböcker mm... Känner mig så värdelös. Jag borde väl veta någonting, så stor är ju inte butiken. Idag kom dock en mamma med sitt lilla barn och frågade efter barnböcker. Svår fråga, jag vet... Då kunde jag faktiskt visa henne till barnböckerna! *stolt*.

Sedan prismärkte jag lite reavaror samt saker som kommit med kalendrarna, men som inte var kalendrar. T ex supersmå kartongmappar, skitdyra pennskrin som såg ut som plånböcker och skinnfodral som jag inte vet vad man ens kan tänkas vilja använda dem till... Jag fick sedan leta reda på passande platser för allt det här, med lite hjälp, dock. Sedan fick jag lägga in lite inleveranser inom kontorsmaterial. Superkonstiga saker... Massa medaljer som det stod "BFF" och sådant på. Vem köper? (Faktiskt en kvinna som jag betjänade).

Resten av dagen stod jag i kassan. Inleveranserna görs också där, men det blev lite komplicerat så jag bytte av med en som jobbar där. Jag hade hand om kassan och hon skötte det istället. Och att stå i kassan är ju så himla roligt! Nu kan jag verkligen det där riktigt bra. Lite jobbigt när folk som pratar engelska kommer, dock... Det är ju faktiskt bra när man ska söka jobb sedan. Även om inte alla har samma system. I slutet av dagen kom pappa och lillasyster för att hämta mig och köpa en kalender till farfar. Så mina kalenderkunskaper sattes äntligen på prov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)