fredag 6 maj 2016

Sommarutgivning 2016

Tro det eller ej, men trots att det snöade i typ hela Sverige förra veckan är det faktiskt snart sommar. Nu börjar åtminstone vårvädret infinna sig och pollen är i full färd med att förpesta mina härliga dagar som jag helst av allt skulle vilja tillbringa utomhus oavbrutet. Så därför längtar vi faktiskt till sommaren, även om våren också är härlig, bortsett från ostabilt väder och pollen.

Men sommaren innebär ju också så himla mycket härlig läsning. För en gångs skull har man faktiskt tid att hålla koll på bokutgivningen och läsa böckerna innan man glömmer bort dem. Så därför hade jag idag tänkt göra ett inlägg med delar av årets sommarutgivning, som jag tycker låter intressant. Om ni klickar på bokens titel kommer ni till förlagets hemsida, där ni kan läsa mer om boken.

Hemsökta av Magnus Nordin (24/5)

Den här boken är nog alldeles för läskig för att jag ska kunna läsa den utan att typ inte våga vara ensam hemma på en vecka, men ändå. Man kan inte undgå att den låter sjukt spännande. Och lite mys-ryslig sådär. Fast jag vet att jag kommer ångra det om jag läser den...

I dina ögon av Sarah Dessen (9/6)
Sarah Dessens böcker är ju helt underbara. Speciellt på sommaren, då de ju så lägligt kommer ut. Så den här boken ska definitivt läsas, förhoppningsvis nu i sommar.

Dans för en död prinsessa av Lo Kahn (15/6)
Egentligen låter den sådär och jag kommer nog prioritera ner den för andra böcker. Fantasy gillar jag inte så mycket, som ni kanske vet. Den låter dock spännande, och redan den korta texten om boken skapar frågor och lite utav en cliffhanger. Vi får väl se...

Himmelska eldens stad av Cassandra Clare (15/6)
Den avslutande delen i TMI tar jag med, trots att jag inte läst femman än. Fast jag kommer ju självklart läsa den här också. Det finns inte så mycket mer att säga.

Sedan du försvann av Morgan Mattson (6/8)
En bok som låter riktigt bra och somrig. Har hört mycket positivt om den, så den ska definitivt läsas nu i sommar.

Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med av Johanna Nilsson (11/8)
Den här boken fångade min uppmärksamhet just för att den låter så väldigt unik och speciell, men även för att den är svensk. Den ska förhoppningsvis läsas så snart som den utkommer, för den låter verkligen riktigt bra.

Girl online on tour av Zoe Zugg (24/8)
Den här boken är också något tveksamt med på listan, för jag har inte läst första boken än. Har dock hört dock om den, och tror att båda två passar bra som mysiga sommarböcker. Vad tror ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)