tisdag 31 maj 2016

Prao på apotek - Dag 1+2

Denna vecka är riktigt hektiskt. Arbetstid 9-17 (fast från typ kl. 16 har jag inget att göra...). Sedan hade jag träning direkt efter i måndags, liksom imorgon, på torsdag har jag dansshow och på fredag ska jag på studentmottagning... De två sista dagarna kommer jag dessutom behöva gå väldigt mycket tidigare. Hoppas det är okej för dem.

Så jag hade tänkt skriva lite igår, men tiden försvann, vilket den gjort även idag. Nu tänkte jag i alla fall berätta lite om vad jag fått göra dessa dagar. När jag kom dit i måndags var inte ens min handledare där, utan hon var ledig. Lite konstigt, och dessutom var det någon som kom och frågade efter henne då de skulle ha ett möte... Men så var hon inte ens där. Så då blev allt väldigt oorganiserat. (Kan dock inte säga att det var mer organiserat idag, men men).

Jag fick börja med varuplock. Man staplar helt enkelt röda plastlådor fyllda med en massa läkemedel osv., som man sedan lägger ut på rätt plats i butiken. Skönt att allt inte behövde skrivas in i datorn, som på bokaffären, först! Så det var säkert 30-40 lådor som skulle tömmas. Vi var kanske 3-4 stycken som hjälptes åt, och ändå blev var vi inte klara vid lunch. Så efter lunch fortsatte vi. Sedan blev vi klara, och då fanns det inte något jag kunde göra.

Det slutade med att en tjej lärde mig att stå i kassan, vilket ju är roligt. Så det fick jag göra ett tag. Ända tills det kom en annan som sa att hon inte trodde jag fick stå i kassan. Hon gick då och pratade med chefen som sa att jag absolut inte fick stå i kassan. Så då bara stod jag där bredvid och tittade, för det fanns inget att göra. Superskumt när jag bara stod där och det var lång kö men ingen i kassan. För jag fick ju inte hjälpa till och alla var upptagna...

Idag har jag i princip bara plockat varor. Vi var färre som gjorde det idag, så det tog ända fram till ca 15.30. Emellanåt fick jag även försöka svara på folks frågor. "Var finns flour"?, "Jo, det finns faktiskt vid den stora skylten som det står tänder på"... Och mer komplicerade frågor som "vilken nässpray är bäst"? Då fick jag inte ens svara. Ingen rådgivning. Undrar hur många gånger jag sagt "Jag vet tyvärr inte, jag är bara prao-elev".

Så när varuplocket var färdigt fick jag bara stå där och göra ingenting. "Gå och fika" sa dem, så jag gick och läste lite i min bok. Fika? Jag har väl inget fika med mig?! Sedan fick jag, liksom igår, följa med och slänga skräp. De sorterade sitt skräp så ambitiöst, och sedan slängdes allt ändå i samma komprimator. "Livsfara! Kryp inte in, du kan bli ihjälklämd" stod det på den... Sedan fick jag ägna den sista kvarten åt att bara stå, återigen.

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)